Dag van het wonen groot succes!

Op zaterdag 7 oktober van 10.00 tot 14.00 uur organiseerde het huurderscollectief Um ’t Huus, HVOB uit Elst en de huurdersvereniging Heteren en Driel, de “Dag van het wonen”.

De Dag van het wonen werd om 10.00 uur officieel geopend door de wethouder Jan van Baal en Willemien Seinhorst de voorzitster van huurdersorganisatie Um ’t Huus.

Aanwezig waren naast de bovengenoemde huurdersverenigingen, de Gemeente Overbetuwe met het energie-loket en info over de starterslening, de woningcorporaties, het Kernteam, het Voedselbos en de Woonbond. Forte Fit was aanwezig met programma’s om fit te blijven. En er was een regionaal bedrijf aanwezig om de mogelijkheden van zonnepanelen uit de doeken te doen.

Verder werden er verschillende workshops gegeven, er was informatie over energiebesparing (verduurzamen) van uw woning en men kon terecht met vragen over huren en langer zelfstandig thuiswonen. Voor de bezoekers waren er lekkere broodjes, koffie, thee en heerlijke cake.

Willemien Seinhorst besloot de dag en was zeer enthousiast over de gezellige drukte tijdens het event en sprak haar dank uit aan de Gemeente Overbetuwe die met de geweldige ondersteuning alles mogelijk had gemaakt. Verder bedankte ze de deelnemende organisaties voor de aanwezigheid en hun inzet